Mobilní koncentrátory kyslíku - nadechněte se svobodně i venku

V dnešní době, kdy mobilita a flexibilita hrají klíčovou roli v našich životech, přichází s revolučním řešením i oblast zdravotní péče. Jedním z takových inovativních řešení jsou mobilní koncentrátory kyslíku, které přinášejí svobodu a nezávislost osobám s respiračními potížemi.

Mobilní koncentrátor kyslíku je kompaktní, lehké zařízení, které dokáže z okolního vzduchu oddělit kyslík a dodávat ho uživateli prostřednictvím dýchací masky nebo nosního kanálku. Tato zařízení pracují na principu tzv. tlakového kyvadla, které umožňuje oddělení kyslíku od ostatních plynů ve vzduchu. Díky své přenosnosti jsou ideální pro lidi, kteří jsou na cestách, chtějí cestovat, nebo jednoduše potřebují flexibilní řešení pro svou domácí kyslíkovou terapii.

Pro koho jsou mobilní koncentrátory kyslíku určeny? Hlavně pro pacienty s chronickými respiračními onemocněními, jako je chronická obstrukční plicní nemoc (COPD), emfyzém, bronchiální astma nebo jiné stavy, které způsobují sníženou saturaci kyslíku v krvi. Tyto koncentrátory pomáhají udržovat dostatečnou úroveň kyslíku v krvi, čímž zlepšují kvalitu života pacientů.

Výhody mobilních koncentrátorů kyslíku jsou nesporné. Nabízejí větší svobodu pohybu, jsou energeticky efektivní a díky moderním technologiím stále výkonnější a tišší. Uživatelé tak mohou pokračovat ve svých běžných aktivitách bez větších omezení.

V naší společnosti Invira s.r.o. jsme zavázáni poskytovat inovativní a kvalitní zdravotnické pomůcky, které zlepšují životy našich klientů. Naše mobilní koncentrátory kyslíku jsou pečlivě vybrány, aby splňovaly vysoké standardy kvality a spolehlivosti. Pro více informací o našich produktech a službách navštivte naše webové stránky.


Při používání mobilního koncentrátoru kyslíku je důležité dodržovat několik bezpečnostních tipů a doporučení, které vám pomohou maximalizovat bezpečnost a účinnost zařízení:

  1. Zachovávejte bezpečnou vzdálenost od otevřených plamenů: Je důležité udržovat koncentrátor kyslíku a jeho příslušenství nejméně dva metry od ohně, včetně plynových sporáků nebo svíček.

  2. Chraňte zařízení před vodou: Přestože můžete potřebovat používat koncentrátor při koupání nebo sprchování, je důležité, aby zařízení nebylo vystaveno vlhkému vzduchu nebo vodě. Využijte prodloužené trubice a v koupelně zapněte ventilátor, aby se zabránilo vstupu vlhkosti do koncentrátoru.

  3. Vyvarujte se kouření: Kouření v blízkosti koncentrátoru kyslíku je nebezpečné a může vést k požáru. Vždy vypněte koncentrátor a odejděte do jiné místnosti, pokud plánujete kouřit.

  4. Nepoužívejte aerosolové produkty: Aerosolové spreje, jako jsou laky na vlasy nebo osvěžovače vzduchu, jsou vysoce hořlavé, a proto by se neměly používat v blízkosti koncentrátoru.

  5. Správně skladujte a přenášejte koncentrátor: Při cestování ujistěte se, že je koncentrátor bezpečně uložen, aby nedošlo k jeho pádu nebo poškození. Používejte vhodnou přenosnou tašku nebo obal, který neblokuje vstupní otvory.

  6. Pravidelně čistěte a kontrolujte trubice: Dlouhé trubice mohou být tripping hazard a mohou se zamotat, což může snížit přívod kyslíku. Také je důležité trubice pravidelně čistit, aby se zabránilo infekci.

  7. Mějte záložní baterie při ruce: Při plánování delšího pobytu mimo domov je dobré mít s sebou záložní baterie, aby nedošlo k vyčerpání energie v nečekané situaci.

  8. Neukládejte koncentrátor v horkém autě nebo na vlhkém místě: Extrémní teploty a vlhkost mohou poškodit zařízení a mohou být také bezpečnostním rizikem.

  9. Sledujte návod a doporučení výrobce: Vždy se řiďte návodem k použití, který poskytne výrobce, a dodržujte všechna bezpečnostní doporučení.

Tyto tipy jsou klíčové pro zajištění bezpečnosti a efektivity při používání mobilního koncentrátoru kyslíku a pomohou vám využívat zařízení s maximální spokojeností a bezpečností. Pro další informace a podrobnosti je vždy dobré konzultovat příručku konkrétního modelu koncentrátoru nebo se obrátit na výrobce či dodavatele.