×
Dnes o hodinu zkrácená provozní doba v Ostravě
Vážení zákaznicí, dnes 26.7.2024 máme v Ostravě zkrácenou provozní dobu do 15:00. Budeme se na vás těšit v následujídím týdnu. Děkujeme za pochopení.

Jak správně nastavit výšku rukojetí čtyřkolového chodítka

1. Postavte se za chodítko s uvolněnými rameny a rukama volně svěšenýma po stranách a dívejte se přímo před sebe.

2. Výška madel by měla být nastavena tak, aby byla nejvýše v úrovni vašeho zápěstí. Ze zkušenosti víme, že je lepší mít rukojeti trochu níže. Tím se ruce při používání chodítka umístí do doporučeného 15stupňového ohybu v lokti.

Výšku nastavíte tak, že povolíte šrouby na vnější straně řídítek. To vám umožní zvedat a spouštět řídítka do správné výšky, po nastavení šrouby utáhněte.

3. Před pohybem chodítka je důležité, aby se všechna čtyři kola dotýkala země.

4. Pro správnou polohu při chůzi s chodítkem by vaše boky měly být vždy v jedné linii se zadními nohami chodítka, (stojíte mezi zadními kolečky chodítka).

To je jedna z největších chyb, kterých se lidé dopouštějí, Nemělo by to vypadat, že chodítko tlačíte před sebou, Chodítko je určeno k tomu, abyste ho měli jako oporu, kdybyste začali padat nebo ztratili rovnováhu, takže ho musíte mít blízko sebe.

Když budete chodítko používat správně, zjistíte, že chůze je opět bezpečnou, příjemnou a zábavnou činností. Pokud se necítíte na to, abyste si chodítko sami nastavili do správné výšky, přijďte s chodítkem do jednoho z našich dvou showroomů a my vám ho nastavíme.